پیمان جبلی از بازگشت چهره های بسیاری به تلویزیون خبر داد و گفت: سالی که گذشت سال به بار نشستن ثمرات اولیه تحول سازوکاری و رویکردی صداوسیما بود و چهره‌های بسیاری به تلویزیون برگشتند اما به نظر می‌رسد برای حفظ و جلب مخاطب، راه بسیاری باقی مانده است.

پیمان جبلی

به گزارش همشهری آنلاین، تقریباً دو سال و نیم از آمدن پیمان جبلی ۴۵ساله از بخش برون‌مرزی به ساختمان شیشه‌ای صداوسیما می‌گذرد.

او بعد از ۱۸ ماه پرحرف‌وحدیث مدیریت محمد سرافراز و ۵ سال مدیریت پرفرازونشیب عبدالعلی علی‌عسگری، حکم مدیریت سازمان صداوسیما را گرفت.

او در آیین معارفه، به "هویت‌محوری و عدالت‌گستری" تأکید کرد که شعار دوره جدید مدیریت صداوسیما خواهد بود، این عبارتِ جبلی بازتاب‌های فراوانی داشت و بسیاری از کارشناسان این عبارت‌های زیبا را که رئیس جدید رسانه ملّی به آن اشاره کرد؛ «در صداوسیما هویت ما مزیت نسبی ماست، صداوسیما باید دانشگاه هویت شود» امیدوارکننده دانستند.

جبلی همچنین به پرچمداری استقلال و خلاقیت اشاره کرد که نباید صداوسیما نماد انفعال و تقلید باشد؛ وقتی به ظرفیت‌های عظیم درون و بیرون سازمان نگاه می‌کنیم این واقعاً شدنی است، نباید این نکته را فراموش کنیم که جبلی از بدنه کارشناسی صداوسیماست و همین نقطه امیدی برای بسیاری از صداوسیمایی‌ها است تا با حضور او که به همه آسیب‌ها و چالش‌های این سازمان واقف است بتوان این سازمان را از سکون و انفعال به منشأ اثر بودن سوق داد.

اگرچه علی‌عسکری هم از بدنه صداوسیما بود اما یک تفاوت ماهوی بین نگاه رئیس سابق و رئیس جدید در رویکرد و شیوه کاری آنها وجود دارد؛ علی‌عسکری با توجه به سوابق کاری و تحصیلات مهندسی‌اش بیشتر توانست به رشد دیجیتالی و اچ‌دی شدن شبکه‌های سیما و زیرساخت‌های فنی کمک کند و نگاهی سخت‌افزاری داشت اما جبلی نگاهی نرم‌افزاری دارد و حوزه کاری‌اش سال‌ها محتوا بوده است.

همان‌گونه که در جریان گفت‌وگوی پایان سال خود هم به پیشرفت برنامه تحولی رسانه‌ ملی اشاره کرد و هم به برخی از شائبه‌ها درباره شایعه‌سازی‌ها علیه صدا و سیما و استعفای او و همچنین ادامه بازگشت چهره‌ها و تصورات غلطی که برای این اقشار ایجاد کرده بودند، پاسخ داد.

سال به بار نشستن ثمرات اولیه تحول سازوکاری و رویکردی صداوسیما

سال ۱۴۰۲ در صداوسیما چگونه گذشت و برنامه تحولی رسانه ملی چه پیشرفتی داشت و چگونه قرار است ادامه پیدا کند؛ چه دستاوردهایی به دست آمد و ما شاهد چه تغییرات و تحولات جدی خواهیم بود؟

سال ۱۴۰۲ سال به بار نشستن ثمرات اولیه تحول سازوکاری و رویکردی صداوسیما بود که ما شاهد تنوع در ساخت برنامه‌های مختلف تلویزیونی بودیم. از طرفی دیگر وارد ساختارهای برنامه‌سازی جدید همچون سیتکام، تله تئاتر و موارد دیگری که کمتر روی‌آنها در برنامه سازی تمرکز شده بود، شدیم.

در سال ۱۴۰۲ ما خوشبختانه در ۶ ماهه دوم سال براساس آخرین نظرسنجی که اخیراً به دست من رسید ما پاییز ۱۴۰۲ رشد قابل توجهی در مخاطبین نسبت به تابستان ۱۴۰۲ داشتیم و همین نتیجه در زمستان هم تکرار شد. زمستان سالِ قبل با یک رشد ۵ درصدی نسبت به پاییز مواجه بودیم.

توضیح روند هم اینگونه است که با توجه به روند طبیعی جامعه یعنی تنوع مصرف رسانه‌ای فرآیند کاهش مخاطبین رسانه ملی شکل‌گرفته بود که با توجه به رخدادها و فتنه‌های سنوات اخیر بخصوص شهریور ۱۴۰۱ سرعت بیشتری به خود گرفته بود، اما همانطور که اشاره کردم براساس داده‌هایی که در اختیار داریم، روندها از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد به تدریج صداوسیما در حال جبران آن عقب‌ماندگی است و نظرسنجی پاییز و اسفند ۱۴۰۲ ما نشان می‌دهد ما رشد قابل توجهی را نسبت به تابستان و بهار سال ۱۴۰۰ داریم.

ماجرای تفتیش عقاید هنرمندان به روایت پیمان جبلی

سال ۱۴۰۲ چهره‌هایی به تلویزیون برگشتند و عبارت معروف شما «درب صداوسیما به روی هنرمندان باز است» هر روز به تحقق نزدیک‌تر می‌شود؛ این بازگشت‌ها را چطور دیدید و در ادامه به چه صورت این مسیر طی خواهد شد؟

این روند جدیدی نیست از روز اول هم اعلام کردیم صداوسیما خانه هنرمندان، خانه افرادی که در قالب هنر و برنامه‌ها و حضور در تلویزیون می‌خواهند برای مردم ساعات خوشی را خلق کنند و می‌خواهند به کشور و مردم‌شان خدمت کنند، است، تکرار می‌کنم این موضوع را از روز اول گفته بودیم. اما از اوایل سال ۱۴۰۲ به تدریج این علاقه‌مندی و اعلام آمادگی از سویِ چهره‌هایی که تصور می‌کردند صداوسیما شاید محدودیتی برای حضور آنها ایجاد کرده بیشتر شد. در واقع متوجه شدند اینکه تصورشان غلط بوده و نتیجه‌ی آن ناشی از شیطنت‌های رسانه‌ای است که شاید جریان‌ها و افرادی که دلشان نمی‌خواهد صداسیما، صداوسیمایی با حضور چهره‌ها باشد.

حالا خوشبختانه چهره‌ها متوجه شدند این تصور غلطی بوده و به تدریج اعلام آمادگی کردند و اکنون می‌بینیم یک طیف متنوعی از هنرمندان در تلویزیون حضور دارند. شاید مصداق بارزِ آن هم برنامه‌های نوروز باشد که چهره‌هایی هم به جمع چهره‌های برگشته به تلویزیون اضافه شده‌اند، به این معنی که رفته رفته شاهد حضور افراد بیشتری در قاب تلویزیون هستیم.

چندین بار از زمان حضور و مدیریت شما به عنوان رئیس صداوسیما مطرح شد معاونین شما عزل شده‌اند یا استعفا داده‌اند و البته برای معاون سیاسی تان اتفاق افتاد و پس از این اتفاق، ماجرای استعفای خودتان به رسانه‌ها آمد. دلیل این حاشیه‌ها چیست و آیا در سال ۱۴۰۳ برنامه‌ای برای تغییر ساختاری چه از تغییر افراد و چه ادغام شبکه‌ها یا تغییرات دیگر برنامه‌ای دارید؟

تحول در صداوسیما مثل تحول در هر جای دیگری معنایش تغییر در ریل‌گذاری قبلی و خارج شدن از وضع موجود است. شاید بقای در وضع موجود و تأکید بر بازگشت به وضعیت سابق خواست گروه‌ها، جریان‌ها و افرادی باشد که می‌خواهند صداوسیما روی همان ریل‌گذاری قبلی حرکت کند و پویایی نداشته باشد.

قطعاً اصرار صداوسیما بر روی تحول و سند تحول، امکان دارد مورد رضایت و خواست و علاقه برخی نباشد. آرزویی که از روز اول عده‌ای داشتند صداوسیما در این مسیر شکست بخورد و یا متوقف شود و یا این مسیر به کُندی پیش برود؛ اما وقتی به مسیری که طی دو سال و نیم گذشته طی کردیم نگاه می‌کنیم، می‌بینیم خوشبختانه صداوسیما از چالش‌های مهمی عبور کرده است.

مسیر تحول به ویژه تحول‌های سازوکاری و رویکردی امتحان شده و پاسخ خودش را داده است. انتخابات اخیر یک مصداق روشن تحول در صداوسیما بود که بارها به آن اشاره کردم. تلاش‌هایی که گاهی ممکن است برای تضعیف روحیه همکاران‌مان در صداوسیما و تخریب روند فعلی در قالب پراکندن شایعات و اخبار دروغ و غیرواقعی متوقع است و به نظر می‌رسد اتفاق عجیبی است.

می‌توان به راحتی فهمید با چه انگیزه‌ها و دلایلی برخی اقدام به این رفتارها می‌کنند. خوشبختانه صداوسیما و مجموعه بدنه سازمان، مدیران سازمان، کارشناسان و برنامه‌سازان با اعتماد به نفس بسیار عالی به مسیر خودشان ادامه می‌دهند و با قدرت مسیر تحول ادامه پیدا خواهد کرد.

حال با توجه به صحبت‌های پیمان جبلی رئیس صداوسیما در مورد پیشرفت تحول در رسانه ملی و بازگشت چهره‌ها و چند موضوع دیگر گفتنی است هنوز بحث ریزش مخاطبان و ضعف در ساخت سریال‌ها و برخی از برنامه‌های تلویزیونی وجود دارد و در واقع راه بسیاری برای حفظ و جلب مخاطب باقی مانده است و باید منتظر بود تا در آینده تحولاتی که رئیس رسانه ملی از آن یاد کرد نتیجه آشکار و ملموسی را ارائه دهد.

کد خبر 840544
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 32
  • نظرات در صف انتشار: 4
  • نظرات غیرقابل انتشار: 28
  • سینا IR ۱۶:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۴
    71 10
    کسی دیگه تلویزیون نگاه نمیکنه
    • US ۰۰:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
      41 0
      صداوسیماهم رسمافلج شده ،تلوزیون هم مثل تلوزیون قبل نیست یه زمانی بازیه خورده برنامه وسریال وفیلم های تقریباخوب داشت که میلیون هانفرساعت هامخاطب داشت اماالان مردم درزندگی خودغرق شده اندوکم ترتلوزیون نگاه می کننداون هم یه عده کم وبرای مدت کم شایدتلوزیون تماشاکنندودلیل اصلی نبودن برنامه،سریال،فیلم های خوب وغیرتکراری ومخاطب گیراست
  • IR ۱۷:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۴
    82 4
    همین یکی ۲ روز پیش بود ی مجری از حق القدم ۲۰۰ تا ۸۰۰ میلیونی سلبیریتی ها پرده برداشت بعد ایشون همچین حرفی میزنه این نشانه مدیریت ضعیف هست که نمیدونه رو انتن چه حرفهایی زده شده
  • IR ۱۷:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۴
    75 5
    فکر کنم بیشتر جبلی متوجه اشتباهش شد
  • علی IR ۱۸:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۴
    77 3
    اینا هنوزم بر سر افکار قبلی هستن فقط پولی که شما بهشون دادی ترغیبشون کرده برگشتن.پول مرده را زنده میکنه اینا که ی مشت بازیگر پولی هستن
  • IR ۱۹:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۴
    67 4
    مشکل اصلی رسانه ملی مدیریت غلط آقای جبلی است نه برگردانند هنرمندان
  • IR ۱۹:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۴
    46 13
    به قول رهبر عزیزم جذب جوانان به آینده کشورمهمترین کارکرد رسانه ملی است که متاسفانه مدیریت جبلی این را نشان نمیدهد
  • محمدرضا IR ۲۰:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۴
    62 4
    هرکسی یه قیمتی داره...چرا علی دایی نمیاد؟مثلا آگه شجریان زنده بود میرفت؟این سلبریتی ها فقط پول میشناسن.
    • IR ۰۱:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
      30 13
      به علی دایی هم پول بدن میاد
    • GB ۰۶:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
      35 0
      عاشق چشم و ابروی آقای جبلی نیستند وگر نه مجانی کارمی کردند.
  • PL ۰۰:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    45 0
    کاشکی ایشون حرف نمی زد فقط آمارواقعی بینندگان را وجدانا نگاه می کرد
  • IR ۰۰:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    44 0
    تلویزیون‌ چند درصد مخاطب داره؟ این همه‌بودجه برای بیننده اقلیت؟
  • علی IR ۰۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    42 0
    بهترین فکاهی سال . هه هه ها ها .
  • جانباز IR ۰۱:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    40 3
    با پولهای گزاف صداوسیما من هم به تلوزیون میام. ملت با تلوزیون قهر کرده اند .فقط ماهواره. نه به تلوزیون.
  • عبدالرضا غیایی شاملو IR ۰۳:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    37 1
    ایشان رووش نمیشه بگه که مدیریت رسانه ملی متوجه راهبرد و سیاست غلطش برای کنار گذاشتن چهره هایی که مردم دوستشان داشته و دارند شده است.
  • IR ۰۴:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    35 0
    جبلی بزن به دلت بگو بهاره.
  • IR ۱۵:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
    6 0
    از چهره منظورت حمید صفت هست ؟
  • ناشناس IR ۰۰:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
    3 0
    هنرمندان با پیشنهاد های وسوسه انگیز و التماس برگشتن یا بخاطر تصور غلطشون ؟
  • قلی IR ۰۴:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
    5 0
    به لطف سیاست غلط جنابعالی کسی تلویزیون نگاه نمیکنه ،نگو برگشتن بگو مجبور شدیم برگردونیم تا مخاطب جذب کنی ،دیدی اینهمه برنامه واین همه تبلیغات مذهبی راه بجایی نمیبره بعلت نبود مخاطب مجبور شدی بیسواد
  • بازنشسته IR ۰۹:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
    4 0
    جبلی اینکاره نیستی تلویزیون را از چشم مردم انداختی وبسوی ماهواره باز کردی. وگناهش هم متوجه شخص شماست
  • جعفر IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
    4 0
    امان از دست پسر خاله
  • IR ۱۰:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
    3 0
    مهم ترین قسمت ماجرا مردم هستن نمیدونم چه فکری میکنن مدیران ناکارآمد که میان این طور مشتاقانه مصاحبه میکنه اقا شما داخل زمین خودتون چهار هیچ باخت تمام
  • IR ۱۱:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۶
    4 0
    بازگشت چهره ها به تلوزیون به چه قیمتی؟؟! به قیمت هزینه کردن بیت المال و از جیب مردم اینها چرا باید اسطوره برای ملت ایران باشند مگر چه کار شاخصی برای کشور کرده اند که امروز و فردا و فرداهای دیگر باید مردم برایشان سر و دست بشکنند، هر کاری کرده اند پولش را گرفته اند چرا مشاغل ضعیفتر که تمام تلاششان را برای حفظ ابروی نظام و لقمه ای نان انجام میدهند چنین درامدهایی ندارند
  • IR ۰۵:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
    1 0
    تلویزیون مخاطب نداره..چون مردمی نیست.حالا هی از جیب همان مردم پول خرج کن.نتیجه نفرت و خشم بیشتر مردم.
  • چوپون IR ۱۱:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
    1 0
    برای جذب مخاطب پول میدن نفر میارین برنامه تون بعدش میگین خودشون برگشتن
  • IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
    0 0
    داداش وقتی بازیگر درجه ۳ برات ناز میکنه پول درجه یک اروپایی میگیره میاد دیگه جای حرف نیست.پول یامفت بدین بازیگران مرده هم استقبال می کنند.صدا سیما باید دلی باشه نه پولی
  • IR ۱۷:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
    0 0
    مسخره کردی با این صدا و سیمای ،که هیچ از دردهای مردم خبری در آن نیست
  • جهان IR ۱۹:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
    0 0
    فقط هزینه یک شب سال تحویل تلویزیون میلی پنجاه میلیارد تومان از جیب مردم آب خورد ، آقای جبلی تو یکسال گذشته دو نفر از کارکنان صدا و سیمای خودتون از مشکلات مالی خود کشی کردند ، خودتون فهمیدید که شکست خوردید بخاطر همین می خواهید با پول پاشی این رسانه از سقوط نجات بدید
  • Hamed IR ۲۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
    0 0
    سلام اونا کفگیرشون ته دیگ خورده و صدا و سیما هم دیگه مخاطب نداره. حاصلش هم میشهبریز و بپاش های ملیاردی بابت دعوت از چهارتا چهره که زمانی مردم نگاهشون میکردن و الان بود و نبودشون ارزش نداره. تا زمانی که تفکرات خلاق و جوان و با استعداد واقعی، وارد صدا و سیما نشه و برنامه ها، بدون خلاقیت و صرفاً کلیشه ای و در راستای نگرشی خاص ساخته بشه، صدا و سیما، روز به روز، به تعطیلی واقعی، نزدیکتر خواهد شد، ان‌شاءالله
  • سیدمهدی IR ۲۱:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
    0 0
    شایدمن هم به ۸۰۰میلیون وسوسه شده برمی گشتم
  • US ۲۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۷
    0 0
    خود گویی و خود خندی عجب مرد هنرمندی. خودتونم می دونین با این شلوغکاری مخاطب بر نمی گرده.مشکل رسانه میلی دروغگویی و جانب گیری مغرضانه به سمت حاکمیت فاسده.تا این دوتا حل نشه رونالدو و مسی هم بیان مخاطب دائمی جذب نمی شه.
  • رویا IR ۱۰:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
    0 0
    آقای جبلی این کاره نیستی بزن کنار .رفته پایتخت ۷ درست کرده یعنی چه.وبعد میره پول میده به یک آدم خود فروخته پول که بیاین توی تلویزیون میخوام نیانین.مردم کلا بخاطر نداشتن برنامه تلویزیونی دیگه تلویزیون نگاه نمی‌کنم. از فتوحات جناب جبلی